Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Позитивні фактори у наданні соціальних послуг в умовах війни. Результати дослідження

 Жіночий консорціум України за підтримки Міжнародного комітету порятунку IRC- ECHO в межах проекту «Програма реагування Міжнародного комітету порятунку на надзвичайні ситуації в Україні», досліджує стан системи надання соціальних послуг вразливим категоріям населення в регіоні, виявлення потреб, з якими стикаються надавачі соціальних послуг під час війни, їх досвід покращення якості послуг, дослідження впливу війни на діяльність управлінців та їх організації.

Як показало дослідження, під час надання соціальних послуг під час війни є низка позитивних факторів.   

До сприятливих, позитивних факторів, що визначили надавачі соціальних послуг, можна віднести:

-        співпраця різних служб заради громади,

-        згуртованість та соціальна активність населення;

-        допомога міжнародних організацій;

-        зростання особистої резильєнтності та ініціативності;

-        гнучкість та швидкість реагування соціальних агенцій на потреби вразливих груп населення.

Прикладом позитивних факторів учасниці здебільшого назвали випадки вчасного виявлення запитів населення і швидкого реагування на них  шляхом запровадження нових форм роботи, нових послуг, пошук і знаходження альтернативних джерел фінансування соціальних програм. Відзначили також зростання волонтерського руху в регіоні, налагодження продуктивної співпраці державного і недержавного сектору в реалізації соціальних проєктів.


Джерело: Жіночий консорціум України 17 березня 2023


Тегидослідження,   новини

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми