Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Китаянки отримали право на щомісячну відпустку в дні «жіночих проблем»

Влада відразу декількох провінцій Китаю проявила турботу про працюючих представниць прекрасної статі.

Ті з них, у кого місячні супроводжуються болями і поганим самопочуттям, отримали право на оплачувану відпустку тривалістю 1-2 дня.

Влада китайської провінції Аньхой оголосила про те, що з 1 березня всі працюючі мешканки цієї адміністративно-територіальної одиниці КНР, які страждають альгоменореєю, отримають право на щомісячну короткострокову відпустку тривалістю 1-2 дня. Така відпустка буде оплачуваною незалежно від того, в якій компанії (державній або приватній) трудиться жінка.

Трохи раніше подібні місцеві закони ввела влада провінцій Шаньсі (Shanxi) і Хубей (Hubei). Цілком ймовірно, що за прикладом названих провінцій найближчим часом підуть і керівники провінції Гуандун ((Guandong).

Для отримання права на відпустку жінці, у якої лікар діагностує альгоменорею, тобто хворобливі місячні, досить представити своєму начальнику відповідну медичну довідку.

Аналогічні закони існують в інших країнах цього регіону, зокрема в Індонезії, на Тайвані, в Південній Кореї і Японії.

За даними ВООЗ, хворобливі місячні спостерігаються більш ніж у половини жінок. 10% з них відчувають дуже сильні болі, які позначаються на їхньому повсякденному житті і на працездатності.

А у Франції скоро буде прийнятий інший оригінальний закон, який дозволить всім працюючим громадянам країни, незалежно від статі, повноцінно відпочивати після роботи.

Відповідно до законопроекту, підготовленого Міністерством праці Франції, всі, хто працюючі французи отримають право не відповідати на телефонні дзвінки начальства і колег по роботі, а також на повідомлення електронної пошти та SMS-ки до початку робочого дня і після його закінчення.

Якщо начальник спробує покарати співробітника, що не реагує на спроби зв'язатися з ним у позаробочий годинник, його чекає великий штраф. Цілком ймовірно, штраф буде накладено і на всю компанію.


Джерело: Відомості 22 лютого 2016


ТегиКитай,   права жінок

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.