Морозиво прирівняли до наркотиків і алкоголю
Висококалорійні продукти такі як морозиво впливають на мозок, немов наркотики, стверджують експерти Кайл Бергер і Ерік Стайс з Дослідницького інституту Орегона (США). Вони вирішили перевірити, чи буде організм вимагати підвищення "дозування" морозива, якщо його часто їсти, як це відбувається з наркотиками.
Для цього дослідники опитали 151 підлітка і просканували мозок добровольців під час демонстрації фотографій шоколадного коктейля, щоб визначити силу залежності. Також оцінювалася активність мозку, коли добровольцям пропонувалося випити позбавлений смаку напій або справжній коктейль.
Підсумок був наступним: добровольці, що споживали більше морозива за два тижні до експерименту, отримали менше задоволення від коктейля. Це показало зниження активності в зоні мозку, пов'язаній з винагородою. Причому, унікальна активність пов'язувалася виключно з морозивом. На гамбургери, наприклад, підлітки так не реагували.
Виходить, чим більше людина їсть жирних, солодких продуктів, тим більше фіксується зниження чутливості до подібних продуктів. При цьому відповідні зміни в мозку можуть відбуватися задовго до розвитку ожиріння.
Джерело: Освітній портал 28 лютого 2012
Додати коментар Коментарi (0)