Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Запрошення жінок на бізнес-програму

 Жіночий консорціум України запрошує учасниць на III хвилю програми відновлення та створення малого бізнесу в Київській області

 

Для мешканок громад Київської області, що повернулися, та жінок - внутрішньо-переміщених осіб  стартує програма відновлення та створення малого бізнесу. Програма працюватиме в  Поліській та Баришевській громадах та в м. Києві.

Програмою передбачені:

·        2-х денний тренінг з власної справи, що пройде в м. Київ

·        Менторство/ наставництво для учасниць, які пройшли тренінг

·        Міні-грантове обладнання для тих учасниць, які бізнес-плани будуть оцінені та відібрані комісією згідно критеріїв комісії.

До участі запрошуються жінки ВПО, а також мешканки приймаючих громад, що повернулися, хочуть відновити власну справу, і належать хоча б до однієї з цих груп:

       Особи, чий бізнес постраждав від війни (закрили бізнес або призупинили діяльність) і які бажають відновити підприємницьку діяльність

       Особи із малозабезпечених сімей

       Мами-одиначки

       Багатодітні мами

       Жінки, які є головами родини

       Особи з домогосподарств, в яких є один або більше членів сім’ї з інвалідністю/ хронічними захворюваннями,

       Особи з домогосподарств з людьми похилого віку АБО на утриманні людей похилого віку,

Всіх тих, які належать до вищеназваних груп і які мають намір пройти навчальну програму, просимо зареєструватися за посиланням:   https://forms.gle/Np69SXDp4fiZWQpM8

Якщо вам краще подати заявку електронною поштою, надсилайте запит на електронну адресу lv140473@ukr.net  та anna_karmazina@proton.me із темою листа «Заявка на СЕД».

Розмір гранту становить 75 000 грн. Грант надається на обладнання.

На конкурсній основі будуть підтримані 60% бізнесів. 

Важливо зазначити, що тим, хто вже отримав грант у першій або другій хвилях, подаватися повторно заборонено. 

Крайній термін подачі заявки 28 липня 2024 р. до 21.00 годин.

Увага:

1.      Не всі, хто  звернулися, будуть відібрані для участі у Програмі, так як кількість місць обмежена.

2.      Участь у програмі - безкоштовна

3.      В місці проведення заходів буде створений простір, дружній до дітей

Довідка:

Програма соціально-економічної допомоги (СЕД) з відновлення малого бізнесу виконується  Громадською організацією Жіночий Консорціум України (ГО ЖКУ), яка працює в Україні з 2001 р. Програма є частиною Проекту, що впроваджується за підтримки OXFAM GB6, і пропонує навчання та менторство у власній справі для внутрішньо-переміщених жінок, які перебувають в Київській та Чернігівській областях та жінок місцевих громад Київської та Чернігівської областей, які постраждали від війни.


Джерело: Жіночий консорціум України 22 липня 2024


Тегижінки,   Україна,   допомога,   Жінки,   бізнес,   Допомога

НАШІ ПРОЕКТИ

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.