Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Жінки в Саудівській Аравії об'єдналися проти завищених тарифів на курси водіння

Починаючи з червня, в Саудівській Аравії жінкам, нарешті, буде дозволено їздити за кермом. Місцеві жінки в соцмережах продовжують боротися з перешкодами на шляху до більшої рівноправності.

Як пише Elle, цього тижня жінки королівства почали ділитися в Мережі зображеннями, які свідчать про те, що жінкам доводиться платити за курси водіння в шість разів більше, ніж чоловікам.

Жінки з досвідом водіння (наприклад, ті, чиї чоловіки або члени сім'ї їх навчали) повинні пройти 30 годин навчання, тим, хто не має досвіду, потрібно 90 годин. Середня вартість однієї години водіння становить 60-75 ріалів, тобто жінки без досвіду будуть платити майже 1800 доларів, щоб отримати права. Для чоловіків це коштує трохи більше 100 доларів.

Всі жіночі коледжі також пропонують курси водіння з високою ціною. Наприклад, користувач Snapchat поділився розцінками курсів в Університеті принцеси Нура Бинт Абдулрахман, де курс водіння коштує 2400 ріалів.

У той же час веб-сайт Міністерства внутрішніх справ Саудівської Аравії стверджує, що для чоловіків курс водіння обійдеться у всього лише 435 ріалів.

Саудівські жінки засудили несправедливість в Twitter. Там же виникли дискусії про добровольців, які готові навчати інших безкоштовно. Всіх бажаючих закликають розміщувати пост з тегом #iam_ready_to_train_you (#яготова_тренувати_тебе).

Під цим хештегом почали пропонувати свою допомогу як жінки, так і чоловіки, які вміють водити. Таким чином ті, у кого немає досвіду, можуть отримати його з волонтерами, а потім їм буде потрібно всього 30 годин навчання, що дозволить заощадити близько 900 доларів.

«Я запустила хештег, тому що хочу допомогти іншим дівчатам навчитися водити, - сказала 32-річна Ханаа Альдхаферу. - Тому що, якщо дівчина вирушить в навчальний центр без досвіду, вони візьмуть з неї більше».

Сьогодні жінки в Twitter об'єднуються, щоб зробити водіння більш доступним для один одного. «Я готова тренувати в Ер-Ріяді, - написала одна з них. - З моральною підтримкою для кожної дівчини, яка відчуває страх водіння або має якусь фобію водіння на вулицях. Ми допомагаємо і підтримуємо. Ні експлуатації й ні списками очікування».


Джерело: Новое время 24 квiтня 2018


Тегигендерна рівність,   Саудівська Аравія,   права жінок,   дискримінація жінок,   Саудівська аравія

НАШІ ПРОЕКТИ

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.