Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

У США по всій країні пройшов Жіночий марш

Тисячі жінок пройшли у суботу вулицями найбільших американських міст. Жіночий марш проходить у США вже четвертий рік поспіль, його учасники висловлюють свою думку щодо низки важливих питань, включно з гендерною рівністю і дотриманням прав жінок. Про це повідомляє Голос Америки.

Мітинги проходять у десятках міст, у тому числі і у Вашингтоні, де на перший жіночий марш, який відбувся в січні 2017 року відразу після інавгурації президента Дональда Трампа, зібралися сотні тисяч людей.

"Тисячі марширують у Вашингтоні та по всій країні, об'єднавший проти невпинних зазіхань на наші тіла, наші права, наші спільноти іммігрантів, та нашу планету", - твітує офіційна сторінка маршу.

Жіночий марш від початку був політичним заходом. Три роки тому, під час першого маршу, багато його учасники прийшли на мітинг у в'язаних рожевих шапочках, які стали символом неприйняття Дональда Трампа.

Політика залишалася у центрі усіх наступних маршів, у тому числі, у 2018 році, коли організатори перенесли головний марш у Неваду - штат, вибори в якому мали велике значення для результату проміжних виборів 2018 року. У 2019 марш повернули до Вашингтона, і вшанували на ньому 102 жінок, недавно обраних до складу Палати представників.

"Немає нічого більш потужного, ніж група рішучих сестер, які марширують поруч із своїми рішучими синами, братами, батьками та друзями, захищаючи нашу правду", - заявила з приводу маршу сенаторка-демократ Камала Гарріс.

Нинішня співголова Жіночого маршу Іса Нойола нагадала, що сьогоднішній марш - останній перед виборами президента у 2020 році. У цьому році "у нас є шанс завершити те, що ми почали три роки тому і усунути Трампа з посади", - заявила Нойола.

Між тим окремі прихильники президента США Дональда Трампа назвали критику президента США з боку організаторів та учасників маршу недоречною, протиставивши їй досягнення, які приписують адміністрації Трампа.

"То проти чого виступають учасники Маршу жінок? Безробіття на рівні 3.2%? Оплочуваної відпустки за сімейними обставинами? Того факту, що зараз працює більше жінок, ніж чоловіків? Подвоєння податкового кредиту на дитину? Вони ненавидяться Трампа більше, ніж турбуються про жінок", - твітує Чарлі Кірк, лідер однієї із молодіжних організацій США, які підтримують Дональда Трампа.

Нагадаємо, насильство проти жінок - найпоширеніше порушення прав людини у світі.


Джерело: УНН 20 сiчня 2020


Тегигендерна рівність,   США,   права жінок

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".