Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Напади на жінок у Кельні: пролунали перші вироки

Суд у німецькому Кельні виніс вироки першим трьом обвинуваченим у справі, порушеній після масових нападів на жінок у новорічну ніч.

22-річного вихідця Тунісу визнали винним у крадіжці відеокамери - його засудили до трьох місяців в'язниці умовно. Його спільника, 18-річного марокканця, засудили за законом про кримінальну відповідальність неповнолітніх, він отримав випробувальний термін.

Окрім того, обох зобов'язали провести 60 годин на громадських роботах. Їх повні імена не називають.

Раніше суд визнав ще одного 23-річного вихідця з Марокко винним у крадіжці мобільного телефону у жінки та в зберіганні наркотиків. Його засудили до шести місяців позбавлення волі умовно і до штрафу - 100 євро.

Захист підсудного просив призначити йому більший штраф, але не призначати навіть умовного терміну, аби судимість не завадила йому отримати у Німеччині притулок. У суді обвинувачений повністю визнав провину і попросив пробачення у 20-річної постраждалої.

"Цап-відбувайло"

"Молодий марокканець сидів, схиливши голову так низько до столу, що його адвокат велів йому підняти підборіддя і повернутися обличчям до суду, - розповідає кореспондентка ВВС Дженні Хілл. - Юніс А. зізнався, що він вирвав у дівчини мобільний телефон, і почав квапливо бурмотіти вибачення на її адресу".

Адвокат повідомив суду, що його клієнт не вчиняв сексуальних нападів у новорічну ніч, і заявив, що з підсудного роблять цапа-відбувайла.

Те, що сталося перед настанням Нового року, було "страшною подією із жахливими наслідками", сказав адвокат.

"Люди купують перцевий аерозоль, дружинники ходять по місту і б'ють іноземців. Але мій клієнт не несе відповідальності за ці події", - заявив він.

Всього за звинуваченням у крадіжках у новорічну ніч заарештували 13 чоловіків, і лише одного - 26-річного біженця з Алжиру - взяли під варту за підозрою у сексуальному насильстві.

Керівник місцевої поліції Юрген Матіес в інтерв'ю ВВС сказав, що особистості більшості чоловіків, які вчинили напади сексуального характеру на жінок в Кельні в новорічну ніч, можливо, так і не будуть встановлені, оскільки якість записів з камер спостереження залишає бажати кращого.

"Записів з камер спостереження недостатньо, щоб виявити сексуальні напади. Ми лише побачили кілька пограбувань. Ми покладаємося на свідчення очевидців і постраждалих", - сказав пан Матіес.

Досі слідчим вдалося встановити 75 підозрюваних. Більшість із них - вихідці з країн Північної Африки, які приїхали до Німеччини нелегально або звернулися за політичним притулком.

Всього до поліції подали понад 500 заяв про напади у новорічну ніч, у 40% з них ідеться про сексуальні домагання.

Ті нападу на жінок спричинили підйом антимігрантських настроїв серед німців. У поліції кажуть, що вони були скоординовані і заплановані заздалегідь.


Джерело: ВВС Україна 25 лютого 2016


Тегинасильство щодо жінок,   ЄС,   мігранти

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.