Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Кожна друга убита жінка в Німеччині - жертва свого чоловіка або колишнього партнера

Федеральне управління кримінальної поліції ФРН вперше оприлюднило цифри кримінальної статистики, складеної з урахуванням взаємовідносин жертви і головного підозрюваного. Виявилося, що з 313 жінок, убитих в Німеччині в 2011 році, 100 жінок загинули від руки чоловіка, 27 - від руки коханця і ще 27 стали жертвою колишнього партнера. Найчастіше це відбувалося, коли пара перебувала на межі розриву стосунків.

У зв'язку з публікацією лякаючої статистики експерти відразу згадали про недавно проведене на замовлення Міністерства у справах сім'ї дослідження, в ході якого з 10 тисяч опитаних жінок кожна четверта зізналася, що була жертвою домашнього насильства. Керівник дослідження соціолог Моніка Шретле заявила, що з домашнім насильством стикаються жінки всіх соціальних верств і вікових груп. Але ризик стати жертвою у молодих жінок з низьким рівнем освіти все ж трохи вище.

Варто зазначити, що не тільки жінки страждають від насильства в сім'ї. Але чоловіки набагато рідше гинуть від руки дружини або коханки. За статистикою Федерального управління кримінальної поліції ФРН, з 349 чоловіків, убитих в 2011 році, 16 були вбиті власною дружиною, 6 чоловіків були вбиті коханками і 2 - коханцями.

В цілому така статистика в Німеччині мало чим відрізняється від статистики по іншим західним країнам. Так, в США 6% убитих чоловіків стали жертвами дружини або коханки і 41% убитих жінок загинули від руки коханця або чоловіка. В Італії цифри теж практично відповідають німецьким. У 2011 році в Італії чоловіками або коханцями були вбиті 137 жінок, в 2010 - 127.


Джерело: Україна кримінальна 13 червня 2012


Тегинасильство щодо жінок,   права жінок

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".