Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

В Японії схвалили заборону на фізичне покарання дітей

Парламент Японії схвалив законопроект, що забороняє батькам та опікунам застосовувати щодо дітей тілесне покарання в якості міри виховання. Рішення ухвалили в середу на засіданні верхньої палати, повідомляє газета The Mainichi.

У підтримку документа висловилися більшість депутатів. Раніше законопроект також підтримала нижня палата парламенту.

Згідно з прийнятими поправками, повна заборона буде введена на фізичне покарання щодо неповнолітніх, при цьому штрафи для правопорушників в документі не вказані.

Крім іншого, місцева влада проведе профілактичну роботу з батьками, які зловживають насильницькими методами виховання.

Згідно з новим законодавством соціальні працівники отримають ширші права на "втручання" у справи про домашнє насильство щодо дітей. Зараз закон в більшості випадків знаходиться на стороні батьків навіть у тому випадку, якщо медична та психологічна експертиза підтверджує застосування ними фізичних покарань.

Уряд Японії також вивчає можливість перегляду кримінального законодавства для того, щоб внести в нього нові положення, спрямовані на припинення знущань над неповнолітніми у вигляді їхнього морального приниження.

Поправки до законопроекту були схвалені японським урядом в березні цього року. Японський уряд вирішив посилити законодавство після кількох випадків зі смертю дітей через жорстоке поводження. Зокрема, в січні в місті Тіба неподалік від Токіо померла 10-річна дівчинка, імовірно, після того, як її побив батько. У 2018 році в одному з районів столиці через жорстоке поводження з боку батьків загинула 5-річна дівчинка. В обох випадках батьки були арештовані.


Джерело: Дзеркало тижня 20 червня 2019


Тегиправа дитини,   насильство щодо дітей,   Японія,   захист прав дитини

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".