Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Покарання і діти

Що таке покарання?
Покарання для дитини означає негативний наслідок, яке тягне за собою порушення правил або погану поведінку. «Дуже часто батьки через покарання дають дитині зрозуміти, що його поведінка є неприйнятною. Наприклад, ваша дитина може відмовитися від прибирання в своїй кімнаті. Покарання або негативний наслідок може полягати у забороні дивитися телевізор, поки кімната не буде прибрана», - говорить сімейний і дитячий психолог Анастасія Бірюкова. Ви можете використовувати різні типи наслідків, залежно від ситуації, передає Ukr.Media.

Чи діє покарання?
Найчастіше покарання саме по собі не працює. Воно вчить дітей того, чого вони не повинні робити, але не вказує на те, що потрібно робити натомість, покарання є неефективним способом для зміни поведінки дитини. Покарання також можуть надавати негативні довгострокові наслідки, наприклад, у сім'ях, де батьки кричать, погрожують і карають своїх дітей, діти часто мають складних характер і ведуть себе неналежним чином.

Що працює?
Покарання працює у зв'язці разом з демонстрацією правильної поведінки (або покажіть і розкажіть дитині, як ви хочете, щоб він поводився). Наприклад, якщо ваша дитина бере печиво, не питаючи, розкажіть малюкові, як просити десерт, використовуючи манери.

Покарання також працює краще, коли ви поєднуєте його з похвалою і нагородами за хорошу поведінку. Похвала і нагороди за хорошу поведінку вчать вашу дитини, що робити і як себе вести. І коли малюк отримує похвалу за хорошу поведінку, він більш ймовірно, буде продовжувати вести себе таким чином, а вам не потрібно буде використовувати покарання. Крім того, вашій дитині потрібна тепла і любляча сімейна обстановка для росту і розвитку. Малюкам необхідно, щоб мами і тата познайомили їх з сімейними правилами і давали зрозуміти, яка поведінка від них очікується. Найкращий спосіб зробити це – спокійно говорити і уважно слухати свою дитину!


Джерело: Ukr.Media 22 травня 2018


Тегиправа дитини,   виховання,   психологія дитини,   захист прав дитини

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.