Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

ЮНІСЕФ: У Сирії торік загинули понад 650 дітей

652 дітей торік стали жертвами війни в Сирії. Це на 20 відсотків більше, ніж у 2015-му, повідомив у понеділок, 13 березня, Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ. За даними фонду, масштаб лиха, якого зазнають сирійські діти, сягнув у 2016-му апогею від початку війни в Сирії у 2011 році.

"Під час найбрутальнішого року конфлікту кількість випадків убивств, каліцтв та рекрутувань дітей різко зросла", - вказано у звіті. Усього в ЮНІСЕФ торік офіційно задокументували понад 2500 випадків насильства та тяжкого порушення прав дітей у Сирії, передає інформагенція AFP.

Дітей почали частіше залучати до військових дій

Торік щонайменше 850 сирійських дітей почали брати участь у війні. Це удвічі більше, ніж у 2015-му. Частина з них воює на фронті, частина працює наглядачами у в'язницях, а деяких озброєні військові формування залучають їх як терористів-смертників.

Шість мільйонів сирійських дітей цілковито залежать від гуманітарної допомоги. За даними ЮНІСЕФ, у більш ніж двох третинах сирійських родин неповнолітні діти змушені працювати, щоб прогодуватися. 2,3 мільйона дітей нині мешкають у таборах для біженців у Туреччині, Лівані, Йорданії, Єгипті та Іраку, передає dpa.

Водночас у фонді припускають, що оприлюднена статистика не відображає достеменно масштабів лиха, тому що багато регіонів Сирії є важко- або недоступними, що ускладнює експертам отримання інформації.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, протягом 2016 року жертвами війни в Сирії стали щонайменше 49 742 людей.

Усього, за різними даними, війна в Сирії забрала з 2011 року життя понад 310 тисяч людей.


Джерело: DW.COM 14 березня 2017


ТегиЮНІСЕФ,   права дитини,   насильство щодо дітей,   Сирія

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".