Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Діти з села Лютіж навчились робити святкові ялинки

Команда проєкту «Допомога, відновлення, відбудова заради дітей та України, про яку вони мріють» організувала і провела майсер-клас із виготовлення святкових ялинок для дітей села Лютіж на Київщині.

Це був один із низки дитячих різдвяно-новорічних свят, проведених у всіх регіонах, де реалізується проєкт. Різноманітні зустрічі та цікаві екскурсії, подарунки та веселе спілкування обов`язково проходять із участю психологів, які через ігри допомагають дітям стабілізувати психологічний стан.

Так було і цього разу. Проста і цікава технологія стане новою навичкою юних учасників майстер-класу, а зроблені власноруч ялинки прикрасять прийдешнеі свята. А ще діти отримали солодкі святкові подарунки, без яких не обходиться жодне свято! І хоча в фіналі зустрічі пролунала повітряна тривога, учасники усе встигли!

Нагадаємо, що проєкт «Допомога, відновлення, відбудова заради дітей та України, про яку вони мріють» є багатопрофільним: це надання первинної психологічної допомоги та переадресації запитів від громадян на телефонну лінію психологічної допомоги; робота гуманітарних мобільних бригад в п’яти регіонах України, включаючи моніторинг потреб, гуманітарну та консультативну допомогу сім`ям з дітьми; навчання та грантова підтримка відновленню соціо-економічного стану в домогосподарствах з дітьми (грантові школи для жінок та підлітків); підтримка спільних ініціатив та активностей в громадах; різноманітні соціо-реабілітаційні активності в Сумській, Запорізькій, Херсонській/Миколаївській, Київській областях та в місті Києві.

Проєкт «Допомога, відновлення, відбудова заради дітей та України, про яку вони мріють» профінансовано ERIKS Development Partner та Radio Aid (Швеція). ERIKS і Radio Aid не обов'язково поділяють висловлені погляди та тлумачення. Відповідальність за контент повністю несе автор.


Джерело: Жіночий консорціум України 22 грудня 2023


Тегидіти,   Діти,   свято,   ялинка

НАШІ ПРОЕКТИ

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.