Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Американські хірурги безкоштовно обстежать та прооперують дітей з опіковими травмами з усієї України - Кулеба

З 6 по 13 грудня 2015 року на базі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» буде працювати Міжнародна виїзна клініка – International Annual Outreach Clinic Shriners Hospital for Children, USA. У Львові американські лікарі проконсультують біля 150 пацієнтів, із них буде відібрано близько 40 дітей із опіковими травмами для проведення оперативного втручання, а також надано консультації лікарями–ортопедами.

Під час візиту до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Уповноважений Президента України підкреслив необхідність проведення подібних акцій. «Окрім того, що цей проект покликаний покращити стан маленьких пацієнтів, ми таким чином ще й привертаємо увагу суспільства до проблеми дитячого травматизму. Адже лише за 2014 р. серед дітей у віці від 0 до 14 років зареєстровано 276 178 випадків дитячого травматизму, з яких 171 644 – побутовий. Дитячий травматизм займає 7 рангове місце серед 10 найбільш розповсюджених захворювань. Згідно з статистикою, найбільш ймовірні чинники – необачність при догляді за дітьми у перші роки життя», - зазначив Микола Кулеба.

Уповноважений наголосив на необхідності проведення превентивних заходів серед населення задля зменшення кількості дитячих травм. Також він вказав на необхідність збільшення штату спеціалістів та підвищення рівня кваліфікації вітчизняних медиків.

«Обмін досвідом – це також важливий аспект даного проекту, адже впродовж усіх операційних днів буде забезпечено навчальний процес для дитячих хірургів та дитячих анестезіологів шляхом online-трансляції перебігу операцій зі зворотнім зв’язком. Також до дискусії в режимі online зможуть долучитись інші клініки та навчальні заклади України», - зазначив Генадій Фузайлов, дитячий анестезіолог, доцент кафедри анестезіології в Гарвардському медичному коледжі, лікар-анестезіолог у відділенні інтенсивної терапії в Массачусецькому госпіталі , а також - Shriners Hospital for Children, штат Массачусетс, США. Генадій Фузайлов також повідомив, що американськими медиками заплановано проводити до 10 оперативних втручань на день, а найважчих пацієнтів буде запрошено у Штати до Shriners Hospital for Children.

Микола Кулеба висловив подяку усім, хто допоміг в реалізації проекту, зокрема - Міністру охорони здоров’я України, голові Львівської обласної державної адміністрації, президенту Союзу українок Америки. Уповноважений зазначив, що реалізація цього проекту – лише початок тісної та ефективної міжнародної співпраці в сфері захисту прав дітей.


Джерело: president.gov.ua 09 грудня 2015


Тегиправа дітей,   здоров'я дітей,   Микола Кулеба,   Микола кулеба

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.