Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Вчені з’ясували, що діти швидше втрачають антитіла до коронавірусу

Команда лікарів з Ізраїльського медичного центру “Шаарей Цедек” провела масштабне дослідження, яке показало, що у дітей з часом падає рівень антитіл до коронавірус, пише 1NEWS з посиланням на 24tv.ua.

У новому звіті йдеться про те, що рівень антитіл у дітей починає знижуватися через 4 місяці після початку захворювання.

Діти швидше втрачають антитіла до коронавірусу

Вчені обстежили 1138 дітей (у віці до 18 років) в період з 18 жовтня 2020 року до 12 січня 2021 року. Результати обстеження показали, що третина дітей взагалі не мала антитіл, а у решти рівень антитіл знижувався з часом.

Дослідження показало, що діти досягають максимального рівня антитіл протягом трьох місяців після встановлення діагнозу. Згодом відбувається значне зниження антитіл – більше, ніж у дорослих. Ці дані можуть вказувати на те, що у дітей слабша довгострокова імунна відповідь,
– заявили науковці.

Вони додали, що зниження кількості антитіл не означає, що діти не захищені, але це змушує задуматися про додатковий захист від коронавірусу. Дослідження також може мати важливе значення для розуміння колективного імунітету, можливості повторення зараження і питання вакцинації дітей раннього віку.

Що відомо про коронавірус у дітей

Діти значно легше переносять коронавірусну інфекцію і рідше потребують госпіталізації в порівнянні з дорослими.
Більшість дітей одужують від коронавірусу впродовж першого тижня після інфікування.
У 4,4% дітей симптоми коронавірусу тривали 4 тижні або довше, а у 1,8% – зберігались впродовж 8 тижнів і довше.
Штам Дельта небезпечніший та заразніший за початковий для дітей та підлітків.
Інколи коронавірус викликає у дітей мультисистемний запальний синдром – захворювання, яке викликає запалення в стінках артерій і може утруднити постачання крові до серця.


Джерело: 1news.com.ua 13 серпня 2021


Тегиправа дитини,   захист прав дитини,   здоров’я дітей,   коронавірус

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.