Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Поліція повідомила дані про кількість загиблих дітей за час АТО на Донеччині

За даними поліції Донецької області, за період бойових дій на неокупованих зараз територіях в цьому регіоні загинули 50 дітей, 140 були поранені.

Про це повідомив керівник Національної поліції регіону В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, "червоній зоні" знаходяться 63 населених пункти, 37 шкіл, понад 21,5 тисячі дітей. У зоні найбільшого ризику - Гранітне, Чермалик, Старогнатівка, Красногорівка, Мар'їнка, Торецьке, Авдіївка, Світлодарськ, Луганське, Миронівський.

Серед загиблих - двоє дітей постраждали через знаходження вибухонебезпечних предметів та несанкціонованого поводження з ними.

Аброськін анонсував проведення спеціальної конференції, куди запросять вчителів. Правоохоронці та педагоги обговорять, як з початком цього навчального року запобігти нещасним випадкам в прифронтових населених пунктах.

Зазначимо, за даними моніторингової місії з прав людини ООН, всього з січня 2014 року по травень 2016 року загинуло до двох тисяч цивільних внаслідок обстрілу в Донецькій і Луганській областях.

За оцінками Управління по координації гуманітарних питань (УКГП) ООН, з початку конфлікту в Україні загинули 9 тисяч 740 чоловік, 21 880 тис. постраждали.


Джерело: Новое время 22 серпня 2016


Тегиправа дитини,   насильство щодо дітей,   Донбас,   АТО

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".