Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

На окупованих територіях Донбасу через обстріли продовжують страждати діти - посол

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на відкритих дебатах у Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй повідомив, що Росія порушує права дітей на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Він закликав частіше включати це питання до порядку ООН, передає УНН з посиланням на текст доповіді.

"147 дітей були вбиті під час триваючої російської агресії проти України, розпочатої в лютому 2014 року, і тисячі дітей потребують допомоги через проблеми фізичного і психічного здоров'я", - повідомив Кислиця.

Він зазначив, що Україна частіше інших країн страждає через наземні міни. Це одна з основних причин жертв серед дітей, пов'язаних з конфліктом, в результаті чого багато дітей стають інвалідами на все життя.

Так, в травні цього року ЮНІСЕФ повідомив, що збільшення числа обстрілів призвело до численних жертв серед дітей і пошкодження шкіл в регіоні, що робить життя ще більш нестерпним для приблизно 430 тисяч дітей, що опинилися в епіцентрі шестирічного конфлікту.

"Серйозність ситуації очевидна - тільки протягом одного тижня травня шестеро дітей отримали поранення вдома після того, як їх села потрапили під обстріл. Більше 750 навчальних закладів були пошкоджені або зруйновані в результаті військових дій. З початку 2020 року було скоєно дев'ять нападів на школи, п'ять - тільки в квітні", - розповів постійний представник.

Він зазначив, що атаки на школи і регулярні перерви в навчальному процесі негативно позначилися на освіті і загальному розвитку майже 670 тисяч дітей.

Більш того, 240 тисяч дітей, що живуть поблизу лінії зіткнення, регулярно стикаються з обстрілами і ризикують наштовхнутися на наземну міну.


Джерело: УНН 25 червня 2020


Тегиправа дитини,   Донбас,   війна,   захист прав дитини

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".