Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Гройсман повідомив, що з боржників за виплатою аліментів стягнули 8,4 млрд грн

Обсяг аліментів, які стягнули з боржників, досяг 8,4 млрд грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 21 серпня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Через ініціативу "Чужих дітей не буває" дітям, які не отримували аліментів, повернуто 8,4 млрд грн. Ми створили сувору систему захисту прав дітей, у тому числі – на фінансову підтримку з боку батьків, які розлучилися. Важливо продовжувати", – сказав прем'єр.

7 грудня 2017 року Верховна Рада внесла зміни в порядок примусового стягнення заборгованості за аліментами для посилення захисту права дитини на належне утримання. Відповідно до закону, боржнику можуть забороняти користуватися вогнепальною мисливською зброєю та обмежувати право на керування транспортним засобом, а також право на виїзд за кордон.

4 січня 2018 року документ підписав п'ятий президент України Петро Порошенко.

5 лютого 2018 року Мін'юст запустив Єдиний онлайн-реєстр боржників. У ньому містяться десятки тисяч електронних записів про неплатників аліментів. Серед них – депутати, чиновники та представники силових структур.


Джерело: Гордон 22 серпня 2019


Тегиаліменти,   права дитини,   захист прав дитини

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.