Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Творимо заради майбутнього: арт-терапевтичний захід для жителів Сумщини

 «Спільна творчість задля зближення та відновлення». У Конотопі Сумської області відбувся арт-терапевтичний захід для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також їхніх мам (опікунів). Провела його команда «Жіночого Консорціуму України» / Сумський центр підтримки сімей / Хаб, відділ молоді та спорту Конотопської міської ради у рамках проєкту «Допомога, відновлення, відбудова заради дітей та України, про яку вони мріють» за підтримки ERIKS Development Partner (Швеція).

Захід був спрямований на формування та підтримку психоемоційного зв’язку, що особливо актуально нині для жителів Сумщини. Регіон був під окупацією, а нині практично щодня зазнає ворожих обстрілів.

Під час арт-терапії зробили вправи, що були спрямовані на розвиток здатності справлятися зі складними життєвими подіями та відновлюватися після труднощів чи стресу. «Квітка настрою», «Мандала»  та «Чан настрою» - кожна вправа дієва, сприяє творчому самовираженню, гармонізації психоемоційного стану, спонукає до бажання підтримувати позитивний настрій.

Саме цього часто потребують українці – бодай трохи впевненості у завтрашньому дні, налаштування на позитив та взаємопідтримку, бо разом ми сильніші.

Крім того, важливо, що захід став можливістю соціалізації для дітей і дорослих. Навчання і спілкування онлайн, друзі, які поїхали за кордон, – це все звужує можливості дітей для комунікації, взаємодії з однолітками, що вкрай важливо у їхньому віці.

Уже традиційно наша команда приїхала на захід не з порожніми руками – зокрема родинам із вразливих категорій привезли продуктові та санітарно-гігієнічні набори.

Діти – були щасливі, емоційно наповнені, так само як і їхні батьки / опікуни, які щиро дякували за таку ініціативу. Мами окремо відзначили те, що нарешті дітей змогли відволікти від телефонів, що останнім часом зробити вкрай непросто. Тож такі заходи – для батьків дуже помічні. Крім того, для мам / опікунів стали приємним сюрпризом пакунки з продуктовими та санітарно-гігієнічними наборами. Бо ж така підтримка актуальна нині для Сумщини, що особливо потерпає від атак російських військ.

Проєкт триває, а отже, допомога і підтримка не закінчуються! Тримаймося разом!


Джерело: Жіночий консорціум України 26 сiчня 2023


Тегидіти,   Діти,   допомога,   психологічна допомога

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".