Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Жінки не гірше від чоловіків виконують бойові завдання, — командир Нацгвардії

За словами в. о. командувача Нацгвардії Олега Гарчу, жінки можуть бути не тільки медиками чи зв'язківцями, але й виконувати складні військові операції

Серед особового складу Збройних сил України достатньо жінок, вважає тимчасово виконувач обов’язків командувача Нацгвардії Олег Гарчу. Про це пише ВВС Україна.

"Як свідчать факти, жінкам-військовослужбовцям у Нацгвардії можна довіряти виконання складних завдань", — наголосив пан Гарчу.

За його словами, окрім традиційних професій — зв’язківці, медперсонал, жінки так само виконують бойові завдання, передає агенство. Про це керівник Нагвардії розповів під час відвідин навчального полігону інспекційною групою ОБСЄ, яка вивчала питання гендерної політики. При цьому міжнародні спостерігачі висловили бажання бачити у війську більше жінок.

Участь жінок у бойових діях — доволі поширена практика. Наприклад, у Червоній армії протягом 1941-1945 років, за різними даними, воювало близько 800 тисяч жінок. В бойових діях на Донбасі в рамках АТО бере участь 5-10% жінок.

 


Джерело: Громадське радіо 07 серпня 2015


Тегичоловіки і жінки,   гендерна нерівність,   армія

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми