Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

У Південній Кореї констатують ріст домашнього насильства

Згідно з даними Верховного суду Південної Кореї, кількість випадків, які вимагали втручання для захисту членів сімей від побутового насильства, зросла на 50,5% - з 3132 в 2008 році до 4714 в 2009 році. З тих пір щорічно повідомляється про більш ніж 3000 випадків.

Понад 20 відсотків скарг, розглянутих в судах, відносяться до насильства батьків по відношенню до власних дітей, але лише мала частина з них ретельно розслідувана, повідомили джерела в суді.

Стають відомими шокуючі приклади сімейних драм, але покарання не завжди адекватні та ефективні, і вони аж ніяк не гарантують рецидиву правопорушень у майбутньому.

Наприклад, батько, який тягав дочку за волосся за те, що вона пізно поверталася додому, отримав умовний термін. Пізніше його судили за знущання над сином, під загрозою насильства батько змушував його виконувати виснажливі фізичні вправи.

Інший чоловік заніс над дочкою ніж і спробував задушити її, коли вона поскаржилася матері. Але замість співчуття і захисту отримала від неї стусани. Сім'я раніше вже притягувалася до відповідальності поліцією за застосування насильства щодо дочки-підлітка.

Поряд з умовними термінами і штрафами сімейним деспотам обмежують контакти з дітьми, забороняють спілкуватися ними по мобільному телефону, позбавляють батьківських прав.

Але такі заходи не завжди ефективні, відзначили джерела. Чимало випадків, коли батьки, позбавлені контактів з дітьми, самовільно проникали в будинки, де містилися жертви домашнього насильства.

Обмеження батьківських прав найчастіше просто ігноруються. При цьому багато дітей не хочуть, щоб їхніх батьків суворо карали. Вони кажуть, що після цього вони відчувають себе незахищеними. Тому суди рідко виносять покарання у вигляді обмеження батьківських прав. У 2010 році судами країни не було винесено жодного такого вироку.

У Кореї поширена думка, що домашнє насильство не таїть в собі великої небезпеки. Відповідно до досліджень за 2010 рік 51,1 відсотка респондентів вважають, що це внутрісімейна проблема. Близько 62,7 відсотка сказали, що не стали б звертатися по допомогу до сторонніх.


Джерело: РусКор 22 травня 2012


Тегинасильство щодо жінок,   насильство щодо дітей,   домашнє насильство,   насильство у сім'ї

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".