Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

В Києві пройшов тренінг з психологічної допомоги дітям які постраждали внаслідок збройного конфлікту

31 березня - 3 квітня 2016 року в Києві відбувся семінар-тренінг "Тьютор резільєнтності", де група психологів та тренерів для спеціалістів навчалася як допомогти дитині відновити навички вираження емоцій та винайти власні ресурси.

Наразі для українських спеціалістів, що працюють з дітьми ВПО або з дітьми, постраждалими від конфлікту, методика «тьютору резільєнтності» є дуже актуальною, саме через те, що дозволяє підтримувати благополуччя дитини та розвинути резільєнтність не тільки у дитини, а й сім’ї в цілому.

Важливою складовою розвитку дитини є сприятливе середовище, а саме підтримка через активності вираження, такі як мистецтво, театр, музика і танець, які пропонують дитині безпечний спосіб висловити свої почуття та емоції. Дитині, яка стала свідком бойових дій або була вивезена без роз’яснень далеко від рідної домівки вкрай важливо працювати з емоціями та переживаннями.

«Термін «резільєнтність» визначається, як здатність окремих осіб до управління складною життєвою ситуацією через доступність оздоровчих, психологічних, соціальних, культурних та фізичних ресурсів. Загалом, термін «резільєнтність» має на увазі не просто подолання людиною труднощів і повернення до колишнього стану, а і прогрес, рух вперед через труднощі до нового етапу життя. Парадигма резільєнтності спрямована на розуміння і поліпшення адаптації, - зазначила Франческа Джордано, тренер семінару, адюнкт-професор Католицького університету Мілану.

Одним із основних факторів для розвитку у дітей їхньої власної резільєнтності є саме заходи підтримки дітей, тобто створення середовища дружнього до дитини. Вже під час семінару відбулися заняття для дітей від 3 до 16 років, а також їх батьків, де спеціалісти мали можливість попрацювати саме за цією методикою.

Організатори тренінгу: Жіночий консорціум України та Восток СОС, за підтримки БІСЕ (Міжнародне Католицьке Бюро Дитини).
 


Джерело: Жіночий консорціум України 12 квiтня 2016


Тегидіти,   тренінг,   Діти,   резільєнтність,   збройний конфлікт,   психологічна дпомога дитині,   ВПО

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.