Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Марші жінок в Вашингтоні, інших містах США та по всьому світі: як це було

В перший день Дональда Трампа в офісі сотні тисяч людей вийшли на Марш жінок на Вашингтон, протестуючи проти нової адміністрації США ті її політики. Подібні марші пройшли в 600-та містах США та по цілому світі.

Як і демонстрація в столиці США, протести в інших містах були викликані стурбованістю через права жінок, громадянські права та екологічні проблеми.

Марш жінок на Вашингтон: занадто великий натовп для маршу

Організатори Маршу жінок на Вашингтон планували, що після мітингу біля Капітолію учасники пройдуть більше двох кілометрів до Білого дому.

Але натовп виявився більшим, ніж очікувалося, що змусило організаторів змінити маршрут. Ще до того, як розпочався марш, проспект Незалежності в Вашингтоні був заповнений людьми.

Тимчасовий голова поліції Вашингтону Пітер Ньюсгем повідомив: "Натовп простягається так далеко, що там не залишається місця, аби йти."

Зірки та активісти на Марші жінок на Вашингтон

Під час Маршу жінок на Вашингтон лунали відверті заклики до опозиції політиці президента США Дональда Трампа з питань імміграції, екології та прав жінок.

Під кінець мітингу на сцені несподівано з'явилася співачка Мадонна. Також у Марші жінок на Вашингтон взяли участь такі зірки, як співачка Алішія Кіз, актриса Скарлетт Йоганссон та співак Максвелл. Окрім інших, на стені виступала лідерка жіночого руху у Сполучених Штатах Глорія Станем.

Марші в США

Більш ніж 150,000 людей зібралися на марш в Чикаго - в сім разів більше, ніж було заплановано. Велика кількість людей також зібралася в Лос-Анжелесі та Нью-Йорку, де десятки тисяч людей заполонили 5-те авеню, прямуючи до вежі Трампа.

Повідомляється, що в Сент-Полі та Бостоні натовпи людей налічували більш ніж 50 тисяч.

Десятки тисяч людей зібрались на демонстрацію в Окленді, штат Каліфорнія.

Марші по цілому світі

В Кейптауні, Південна Африка, відбувся "Сестринський марш проти Трампа".

В Японії сотні людей, в основному американські експатріанти, пройшли вилуцями Токіо з гаслами та плакатами, які пропагують любов та співчуття.

В Австралії тисячі демонстрантів пройшли маршем повз американського консульства в Сіднеї.

Приблизно 80 тисяч людей зібралися в Лондоні біля американського посольства та пройшли маршем до Трафальгарської площі.

У Берліні жінки зібралися біля Бранденбургських воріт. По всій Німеччені відбулося сім мітингів.

Протести також пройшли в інших європейських містах, в тому числі у Парижі, Будапешті, Амстердамі та Гаазі.

В Антарктиді невелика група туристів і вчених пройшли маршем з плакатами "Пінгвіни за мир" та "Тюлені за науку".


Джерело: Голос Америки 23 сiчня 2017


Тегижінки,   США,   права жінок,   протести,   Жінки,   Дональд Трамп

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.