Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Звернення Жіночого Консорціуму України до Президента Парламентської Асамблеї Ради Європи пані Анн Брассер

 

Жіночий Консорціум України та інші громадські організації звернулися до Парламентської Асамблеї Ради Європи

 

Президентові Парламентської Асамблеї Ради Європи
Пані Анн Брассер
Копія: Послу Ради Європи в Україні, Владіміру Рістовскі
 
ЗВЕРНЕННЯ
Шановна пані Президенте,
 
Всеукраїнська жіноча громадська організація «Жіночий консорціум України», яка серед інших, брала участь у спостережних місіях по справі Надії Савченко, української військової льотчиці, викраденої та примусово відправленої до Росії, а також привертала увагу місцевої української та світової громадськості до умов її незаконного утримання в ув’язненні у Російській Федерації,  зокрема через створену і модеровану нами сторінку на Facebook, яка має більше,  ніж 2600 прихильників (https://www.facebook.com/nadiyasavchenko1?fref=ts), зазначаємо наступне:
(1)   Ми обізнані про те, що Ви також систематично відслідковуєте цю ситуацію, тому вітаємо Ваші намагання вирішити її через наявні механізми Ради Європи аж до позбавлення права голосу делегації РФ у ПАРЄ.
(2)   Незважаючи на увагу до цієї справи усього світу, ключових міждержавних, міжнародних та правозахисних організацій, Надія Саченко й надалі перебуває в ув’язненні. Її права систематично порушуються.
(3)   Єдиний інструмент, який застосовує Надія для виборення свого права на свободу – голодування, яке триває же понад 45 днів, становить серйозну загрозу її життю.
(4)   Численні заклики до керівництва РФ не призвели до жодних зрушень у справі.
(5)   Набуття статусу Надії Савченко як народного депутата України, так і як делегатки Парламентської Асамблеї Ради Європи 26 січня 2015 року, надає Надії права на дипломатичний імунітет і недоторканість.
(6)   Відсутність Надії Савченко на засіданні ПАРЄ 26 січня 2015 року свідчитиме про те, що російська сторона не збирається дотримуватись цієї норми і звільняти Надію, таким чином надалі порушуючи її права людини та наражаючи її життя на смертельну небезпеку.
(7)   Це стане останнімсвідченням того, що Російська Федерація як учасниця Ради Європи не дотримується керівних принципів цієї організації та її правозахисних стандартів. 
Зважаючи на зазначене вище, закликаємо вас у зв’язку з відсутністю Савченко на засіданні ПАРЄ 26 січня2015 року: не повертати делегації Російської Федерації право голосу та заборонити їй брати участь у роботі ПАРЄ доти, доки Росія не звільнить Надію Саченко та інших громадян України незаконно утримуваних в ув’язненні і таким чином не повернеться до діяльності у правовомy полі та стандартів очолюваної Вами структури Ради Європи.
Просимо Вас і надалі залучати всі наявні у Ради Європи механізми для моніторингу становища Надії, зокрема, через організацію ad-hoc візитів членів Європейського комітету з попередження тортур і нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання.
Висловлюємо Вам свою повагу та засвідчуємо наше бажання співвпрацювати з вирішення цього та інших питань дотримання прав людини в Україні. 
 
Заяву підписали:
1. Жіночий консорціум України
2. Херсонський обласний центр «Успішна жінка»
3. Громадський рух «Віра, Надія, Любов»
4. Волинська орбласна громадська організація «Гендерний центр»
5. Центр розвитку громад м. Славутича,
6. Полтавська філія Суспільної служби України
7. Віницьке обласне обєднання громадських організацій «Відкрите суспільство»


Джерело: Жіночий консорціум України 26 сiчня 2015


Тегикоментарі і заяви ЖКУ,   Надія Савченко,   ПАРЄ

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми