Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

У Швейцарії триває підготовка до страйку на захист прав жінок

У Швейцарії напередодні страйку, запланованого на п'ятницю, учасники акції розповіли Reuters про основні свої проблеми, в тому числі про необхідність рівної оплати праці та рівності пенсійних прав, про дискримінацію та сексуальні домагання, - повідомляє Reuters.

Професійна сноубордистка Анна-Флор Марксер сказала, що їй «вкрай важливо взяти участь в акції 14 червня, щоб продемонструвати важливість ролі жінок у суспільстві. «Коли я почала кататися на сноуборді, жінкам не дозволяли брати участь в змаганнях. Чоловіки вирішили, що це занадто небезпечно для жінок.

Однак досі чоловік-сноубордист отримує 8000 доларів, а жінка-сноубордист отримує 4000 доларів за ті ж змагання в той же день і на тій же горі. Ще багато чого треба зробити для забезпечення гендерної рівності», - сказала Марксер.

Фермер Ванесса Ренфер повідомила, що «багато що ще належить зробити з точки зору соціального страхування».

«Жінки часто працюють неповний робочий день на менш оплачуваних роботах і в результаті отримують жалюгідну пенсію. Ось де, на мій погляд, Швейцарію чекає довгий шлях», - зазначила Ренфер

Менеджер приватного банку Лінн Бертолет розповіла, що «дійсно багато необхідно зробити для забезпечення більш справедливих умов праці, відпустки, можлиііості жінок повертатися на роботу після народження дитини».

Політик Адель Торанс вважає, що «існує цілий ряд питань, які необхідно вирішити».

«Як політик, я хотіла б виділити ключову тему, яка відповідає моєму досвіду: недостатня кількість жінок в органах влади, на політичному рівні, на економічному рівні і у всіх сферах нашого суспільства, де приймаються важливі рішення. Я думаю, що прийшов час нарешті вжити заходів, щоб жінки могли зайняти своє законне місце в сферах прийняття рішень і захищати свої інтереси на всіх рівнях суспільства», - сказала Торанс.


Джерело: Экономические известия 13 червня 2019


Тегигендерна нерівність,   права жінок,   Швейцарія

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми