Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Марина Порошенко: Інклюзивна освіта – це альтернативна форма навчання для дітей з особливими освітніми потребами

Дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у всеукраїнському семінарі «Забезпечення найкращих інтересів дитини в умовах реформи системи інституційного догляду та виховання дітей». У ході семінару обговорювалися питання реалізації права кожної дитини на проживання у сім’ї та забезпечення необхідними послугами на рівні громади. Особливу увагу учасники заходу приділили дітям з особливими освітніми потребами. Зокрема, мова йшла про їх право на якісну освіту й соціалізацію в умовах інклюзивного освітнього середовища.

За словами Марини Порошенко, сьогодні понад 56 тисяч «особливих» дітей ізольовані від суспільства і не мають змоги навчатися та розвиватися разом з іншими дітьми. «Для порівняння – це кількість населення таких районних центрів, як Бориспіль, Миргород чи Новоград-Волинський. І такий масштаб лише підтверджує, що це питання надзвичайно назріле для України», - зауважила дружина Президента.

Дружина Глави держави також наголосила: «Інклюзивна освіта – це не заміна, а альтернатива навчання для дітей з особливими освітніми потребами. Це можливість для них не лише навчатися разом з однолітками, а й жити в родинному колі. І це найпростіші, найелементарніші, але найважливіші потреби кожної дитини, які ми маємо задовольнити».

Захід пройшов за участю Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, голови Європейського офісу міжнародного дитячого фонду «Lumos Foundation» Ірини Маланчук, міжнародних експертів з Молдови, Чехії, Болгарії та представників місцевих органів виконавчої влади з 10 регіонів України.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба зауважив, що в Україні одна з найбільших у Європі кількість дітей, які знаходяться у різних інституційних закладах – близько 106 тисяч. «І, на жаль, перебування у таких установах має вкрай негативний вплив на дітей у багатьох аспектах, включаючи психологічний і емоційний стан. Та найгірше, що ці заклади суттєво знижують їх потенціал стати повноцінними дорослими людьми та активними членами суспільства», - зазначив Уповноважений.

Учасники семінару також ознайомилися з досвідом проведення реформи системи інституційного догляду та виховання дітей у Молдові, Болгарії та Чеській Республіці, а також напрацювали дієві механізми впровадження цього процесу в Україні.

 


Джерело: president.gov.ua 24 березня 2017


Тегиправа дитини,   інклюзивна освіта,   захист прав дитини

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".