Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

Допомога на дитину може суттєво зрости

Верховна Рада підтримала за основу низку законопроектів, спрямованих на посилення соцзахисту дітей. Депутати підтримали за основу законопроект № 8294 про посилення соціального захисту людей, які доглядають за хворими дітьми. За проголосував 231 народний депутат, а за скорочення терміну підготовки до другого читання – 243 нардепа.

Про це повідомляє 112.ua.

Законопроект передбачає надання державної допомоги в розмірі прожиткового мінімуму на виховання дитини, хворої на важкі перинатальні ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, важкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або якщо дитина отримала важку травму, потребує трансплантації органу чи паліативної допомоги. Йдеться про допомогу, якщо дитину не визнано особою з інвалідністю.

У разі ухвалення документу опікун такої дитини до досягнення нею 18-річного віку отримає право на відпустку без збереження зарплати (проте зі збереженням стажу).

Верховна Рада також підтримала за основу законопроект № 8295 щодо змін до Податкового кодексу. За проголосували 226 народних депутатів. Документ також готуватимуть до другого читання у скорочений термін.

Народні обранці підтримали за основу і законопроект № 8296 щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання. За проголосували 248 народних депутатів.

Проект закону передбачає автоматичний арешт коштів неплатника аліментів. Порядок визначить Мін’юст.

У Сімейному кодексі хочуть прописати, що той із батьків, з ким проживає тяжкохвора дитина, може сам вирішити питання щодо її тимчасового виїзду за кордон – для лікування, навчання, відпочинку (якщо сума боргу зі сплати аліментів перевищує три місяці).

Один з батьків тяжкохворої дитини не може виїжджати за кордон, керувати автівкою та полювати при заборгованості зі сплати аліментів за три місяці й більше.

Якщо один з батьків не сплачує аліменти на користь тяжкохворої дитини протягом трьох місяців – це привід для призначення суспільно корисних робіт. При повторному такому порушенні за рік термін суспільно корисних робіт може складати від 240 до 360 годин.

В разі, якщо боржник ухиляється від суспільно корисних робіт більше двох днів, йому загрожуватиме адмінарешт до 10 діб, а якщо довше – кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до 2 років.

Кандидатів до Кабміну, у нардепи і на посади депутатів місцевих рад хочуть зобов’язати подавати заяву про те, що у них немає боргів зі сплати аліментів на утримання дитини за період понад півроку.


Джерело: zik.ua 21 травня 2018


Тегиправа дитини,   допомога на дітей,   захист прав дитини

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".